Double Trouble Chocolate
Semoga resepi ini dapat dimanfaatan bersama-sama.
BAHAN-BAHAN
BAHAN A
- 450gm dark compound
- 57gm mentega
BAHAN B
- 350gm gula kastor
- 5 biji telur
- 1 sudu kecil esen vanilla
BAHAN C
- 60gm tepung superfine
- 1 sudu kecil double action baking powder
BAHAN D
- 150gm coklat cip (boleh letak lebih jika suka)
CARA-CARA
- Cairkan bahan A menggunakan teknik double boil.
- Pukul bahan B hingga sebati dan masukkan esen vanilla
- Masukkan bahan A ke dalam adunan adunan Bahan B dan pukul sebati.
- Masukkan bahan C kacau dengan spatula.
- Sejukkan dan tutup adunan tersebut dengan plastik dan biarkan di dalam peti ais selama 1 jam.
- Selepas 1 jam keluarkan dan guna sudu/ scoop aiskrim dan leta di atas dulang yang di alas dengan kertas.
- Bakar pada suhu 150'c selama 10-12 minit bergantung pada oven masing-masing.
****Biskut ini bukan rangup tapi chewy2**
Comments
Post a Comment