Double Trouble Chocolate


Semoga resepi ini dapat dimanfaatan bersama-sama.


BAHAN-BAHAN

BAHAN A

  • 450gm dark compound
  • 57gm mentega

BAHAN B
  • 350gm gula kastor
  • 5 biji telur
  • 1 sudu kecil esen vanilla

BAHAN C
  • 60gm tepung superfine
  • 1 sudu kecil double action baking powder

BAHAN D
  • 150gm coklat cip (boleh letak lebih jika suka)


CARA-CARA

  1. Cairkan bahan A menggunakan teknik double boil.
  2. Pukul bahan B hingga sebati dan masukkan esen vanilla
  3. Masukkan bahan A ke dalam adunan adunan Bahan B dan pukul sebati.
  4. Masukkan bahan C kacau dengan spatula.
  5. Sejukkan dan tutup adunan tersebut dengan plastik dan biarkan di dalam peti ais selama 1 jam.
  6. Selepas 1 jam keluarkan dan guna sudu/ scoop aiskrim dan leta di atas dulang yang di alas dengan kertas.
  7. Bakar pada suhu 150'c selama 10-12 minit bergantung pada oven masing-masing.

****Biskut ini bukan rangup tapi chewy2**

Comments

Popular posts from this blog

Tauhu Thai

Sambal Kerang Cili Padi

Biskut Suji Kelapa